| |     polski | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt
 

Radno vreme Ambasade
Ponedeljak - petak:08:30 – 16:30 časova
 

Radno vreme Konzularnog odeljenja

(rad sa strankama):
ponedeljak - petak: 10:00 - 14:00 časova
 

Dežurni telefon za hitne situacije:
+ 4822 / 628-51-61, 625-60-41

On-line aplikacija za izdavanje viza:

http://welcometoserbia.gov.rs

 

Praznici


Adresa
Aleja Róż 5
00-556 WARSZAWA

Telefon: + 4822 / 628-51-61, 625-60-41 Lokacija/Mapa
Faks:      + 4822 / 629-71-73 Konzularna nadležnost

E-mail: embassy.warsaw@mfa.rs  

            consular.warsaw@mfa.rs

Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.warsaw.mfa.gov.rs  
   
ULAZAK DRŽAVLJANA SRBIJE NA TERITORIJU POLJSKE IZ PRAVCA BELORUSIJE I RUSIJE (Kalinjingradska oblast)

 

 


 
 
 
Ambasador Nebojša Košutić primio studente Glavne trgovačke škole

Ambasador R. Srbije u Poljskoj Nebojša Košutić ugostio je u prostorijama Ambasade grupu studenata Glavne trgovačke škole u Varšavi. Radi se o studentima okupljenim u Društvu za spoljnu politiku, osnovanom pri ovoj visokoškolskoj ustanovi, koje već niz godina sprovodi projekat Diplomatska akcija sa ciljem upoznavanja studenata sa pitanjima iz oblasti diplomatije, poslovanja i geopolitike. Projekat je podržan od strane Ministarstva spoljnih polova Poljske, Evropskog parlamenta i Ministarstva nauke i visokog obrazovanja Poljske.
Ambasador je studente iscrpno upoznao sa istorijom R. Srbije, kao i njenim glavnim spoljnopolitičkim ciljevima i prioritetima kako u Evropi, tako i u široj međunarodnoj zajednici.  U svom izlaganju, posebnu požnju je posvetio bilateralnim odnosima R. Srbije i Poljske, koje su stare evropske države i među kojima diplomatski odnosi postoje već 105 godina. Ambasador N. Košutić informisao je studente o aktuelnom stanju odnosa između naših zemalja, kao i elementima koji posebno opredeljuju ove odnose i dinamiku njihovog razvoja. Posebnu pažnju posvetio je i ekonomskim odnosima R. Srbije i Poljske, koje prati konzistentan uzlazni trend kretanja.


 


Ambasador R. Srbije Nebojša Košutić razgovarao sa spoljnopolitičkim savetnikom predsednika Poljske Mješkom Pavlakom

Ambasador R. Srbije u Poljskoj Nebojša Košutić susreo se sa glavnim spoljnopolitičkim savetnikom predsednika Poljske Mješkom Pavlakom i sa njim razgovarao o potrebi da Poljska tokom svog predstojećeg predsedavanja EU pruži što snažniju podršku procesu evrointegracija celog regiona Zapadnog Balkana, a posebno Republike Srbije. U tom smislu, zajednički je konstatovano da postoji neophodnost za intenziviranje političkog dijaloga između dve zemlje na najvišem nivou.
Bilo je reči i o situaciji na Zapadnom Balkanu sa posebnim akcentom na destabilizujući efekat koji ima predlog Rezolucije o Srebrenici u GS UN iznet bez prethodnih konsultacija sa svim zemljama u regionu, a posebno bez saglasnosti svih naroda u Bosni i Hercegovini koja je bila neophodni preduslov za preduzimanje ovakvog koraka.
Dva sagovornika su razgovarala i o neophodnosti za jednakom primenom međunarodno-pravnih principa u svim slučajevima s posebnim osvrtom na tešku situaciju u kojoj se nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji, koji je izložen svakodnevnom progonu i kršenju elementarnih ljudskih prava.


Obeležavanje Dana pobede nad fašizmom

Povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu ambasador Republike Srbije u Varšavi Nebojša Košutić položio je 09. maja 2024. godine venac na centralni spomenik nacističkog logora Treblinka, Poljska. Počast je odata i ispred spomenika stradalim jugoslovenskim žrtvama, koji se nalazi u sklopu ovog istorijskog spomenika.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova