| |     polski | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt
 

Radno vreme
Ponedeljak - petak:08:30 – 16:30 časova

 


Radno vreme Konzularnog odeljenja

(rad sa strankama):

ponedeljak - petak: 10:00 - 14:00 časova

On-line aplikacija za izdavanje viza D-za zapošljavanje:

https://econsulate.gov.rs/

 

 

Praznici

Adresa
Aleja Róż 5
00-556 WARSZAWA

Telefon: + 4822 / 628-51-61, 625-60-41 Lokacija/Mapa
Faks:      + 4822 / 629-71-73 Konzularna nadležnost
E-mail: embassy.warsaw@mfa.rs Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.warsaw.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Susret sa rukometnim reprezentativcima R.Srbije u Katovicama

Ambasador R.Srbije N.Košutić susreo se 17.01.2023. godine u Katovicama sa igračima i stručnim štabom rukometne reprezentacije R.Srbije koji borave u R.Poljskoj, u okviru Međunarodnog sportskog događaja 28. IHF muškog Svetskog prvenstva koje se održava od 11-29.01.2023 godine. U srdačnom susretu ambasador je poželeo reprezentativcima uspeh u predstojećim utakmicama na pomenutom takmičenju.


Susret ambasadora R.Srbije u Poljskoj N.Košutića sa predsednikom spoljnopolitičkog odbora Sejma Radoslavom Fogielom

U razgovoru ambasadora R.Srbije u Poljskoj N.Košutića sa predsednikom spoljnopolitičkog odbora Sejma Radoslavom Fogielom bilo je reči o bilateralnim odnosima dve zemlje i načinima da isti budu dodatno unapređeni.

Fogiel, koji je i član grupe srpsko-poljskog prijateljstva u Sejmu, izrazio je spremnost za intenziviranje političkog dijaloga između dve zemlje na svim nivoima uključujući i mogućnost da zajedno sa kolegama poseti Srbiju. Razgovaralo se i o aktuelnom trenutku u međunarodnim odnosima, posebno kada je reč o neophodnosti da međunarodno pravo bude konsekventno primenjeno u svim slučajevima. Bilo je reči i o stanju procesa evropskih integracija Srbije i poljskoj podršci koja uvek postoji kada se radi o ovom za Srbiju veoma važnom spoljnopolitičkom cilju.

Sa svoje strane ambasador Košutić je ukazao sagovorniku na tešku situaciji u kojoj se nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji i zamolio ga za povećano razumevanje i podršku poljske strane.

Bilo je govora i o ekonomskoj saradnji između dve zemlje i zajednički je konstatovano da je istoj potrebno i posvetiti dodatnu pažnju, budući da je Poljska Srbiji osmi po značaju spoljnotrgovinski partner, dok je Srbija najznačajniji trgovinski partner Poljske u regionu Zapadnog Balkana.


Razgovor ambasadora Nebojše Košutića sa zamenikom Poljskog MIP Arkadijušom Mularčikom

Ambasador Republike Srbije u Poljskoj Nebojša Košutić susreo se sa zamenikom MiP Poljske Arkadijušom Mularčikom. Tokom razgovora razmotren je čitav niz tema od zajedničkog interesa a posebno je bilo reči o neophodnosti da politički dijalog između dve zemlje bude intenziviran. U tom smislu razgovarano je o predstojećim posetama visokih poljskih zvaničnika Srbiji.

Bilo je reči o otvaranju Poljskog kulturnog centra u Beogradu kao i organizovanju poslovnog foruma za saradnju privrednika obe zemlje koji bi bio organizovan na proleće.

Poseban akcenat u razgovoru stavljen je na saradnju dve zemlje u okviru Saveta Evrope kao i na značaj konzistentne i sveobuhvatne primene međunarodnog prava posebno kada je reč o načelu očuvanja teritorijalnog integriteta država.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova